Qui som?

La Fundació Privada Lliga Catalana d’ajuda oncològica, “ONCOLLIGA”,constituïda al desembre de 2003 i inscrita amb el número 2.009 al registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya, és una entitat sense afany de lucre que té per finalitat principal l’atenció psico-social a les persones amb càncer i als seus familiars.

Oncolliga realitza la seva activitat a les comarques de Barcelona, i està integrada a la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) així com a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

ONCOLLIGA té per finalitat l’atenció psico-social a la persona diagnosticada d’una malaltia oncològica i a la seva família durant tot el procés de la malaltia, alhora que realitza activitats de divulgació, prevenció i rehabilitació.

Els objectius específics de la Fundació són:

Oferir informació, orientació i recolzament social als pacients diagnosticats de càncer amb la finalitat d’ajudar-los a afrontar les conseqüències que comporta aquesta malaltia tant en el propi pacient com en el seu entorn (canvis físics, socials, laborals, familiars, etc.).
Oferir suport psicològic als pacients diagnosticats de càncer, familiars i/o cuidadors en les diverses etapes de la malaltia (diagnòstic, tractament i fases terminals del malalt i elaboració del dol).
Oferir el Servei d’Atenció a Domicili Integral (SAD-I).
Realitzar tallers terapèutics per a pacients i familiars i/o cuidadors.
Seleccionar, formar i promocionar el voluntariat.
Donar suport als professionals implicats amb la finalitat d’evitar el desgast emocional.
Col·laborar en campanyes d’informació, sensibilització, educació i prevenció del càncer.

Arxius adjunts: