Qui som?

En un principi van ser, un grup de pares qui van pensar en fer quelcom per poder tenir als seus fills afectats de malaltia mental, a un lloc on els poguessin continuar protegint de la resta de la societat. Pensaven que en realitat, el teixit social, no entenia què passava amb aquelles persones que es mostraven “diferents”.

Més tard van començar a pensar que podrien fer alguna cosa que realment pogués servir de profit per els seus estimats fills, i a través del temps s’ha anat consolidant, donant forma i tenint clar l'objectiu que es persegueix.

Avui dia l'Associació té molt clar el que fa i el que vol continuar fent. Té la missió d'orientar, d'informar a través de conferències o xerrades, i de vehicular en la mesura del possible, qualsevol demanda feta per un pare o mare del tot desesperat. També tenim altres projectes que tirem endavant, com poden ser el GAM ( grup d'ajuda mútua) l'atenció a domicili, el respir familiar. Uns tenen l'objectiu o finalitat de oferir un espai on els familiars puguin expressar els seus sentiments, emocions, angoixes, pors, dubtes. Altres persegueixen rescatar a les persones que davant el seu alt grau de patiment s'aïllen i no volen formar part del nostre “mon”, i d'altres simplement són necessaris per poder, com bé diu la pròpia expressió, “respirar”.

No cal dir que estem aquí per tot allò que calgui, per escoltar, per parlar, per reconduir, per recolzar, i que no tenim horari, perquè en moltes ocasions és fora d'el nostre horari laboral quan fem “allò que podem” per la gent. El lema que ens mou és la importància que tenen per nosaltres les persones i el patiment de les mateixes. No podem obviar el malestar que genera la situació. Si partim del “principi de la igualtat” i de la capacitat d'empatia, no podem ser insensibles a a segons què.

Comparteix