Segueixen les presentacions de "Envidia cuento ateo"

Ahir 19 d'octubre la biblioteca de la Fundació Ferrer i Guàrdia acollia una nova presentació d'aquesta obra editada en solitari per Cerquem les Arrels gràcies a una campanya de micromecenatge. Amb una assistència de públic menor respecte d'altres ocasions la presentació es va transformar en una interessant xerrada amb aportacions molt enriquidores dels assistents.

Al llarg de la presentació es va incidir en el caràcter irònic i antireligiós del text, es va fer visible la figura del metge militar Ricardo Fajarnés Castells -a qui Ferrer i Guàrdia dedica el conte- i es va destacar el tractament de la dona per part del jove Ferrer.

Des d'aquí un fort agraïment a la Fundació Ferrer i Guàrdia per haver fet possible la presentació de "Envidia" a Barcelona i per haver-nos deixat tafanejar el seu fons bibliogràfic sobre Ferrer i Guàrdia.

I el passat 13 de juny el Centre de Documentació Antiautoritari i Llibertari (CEDALL) va acollir la presentació d'aquest conte de joventut de Francesc Ferrer i Guàrdia. Joan Zambrana, membre del CEDALL, va conduir la presentació davant d'una cinquantena de persones congregades a l'Espai Betúlia de Badalona.

Per part de Cerquem les Arrels els historiadors Jordi Albaladejo i Ramon Anglada explicaren el procés de recerca de l'obra original -escrita el 1885 i publicada a Londres el 1900- detallaren el procés d'edició i destacaren les principals característiques de l'obra entre d'altres aspectes. Unes explicacions que es combinaren amb la lectura de fragments significatius de l'obra.

Comparteix