Qui som?

Cerquem les Arrels és un col·lectiu de recerca i divulgació històrica en actiu des de 1996 que es va centrar en els seus orígens, tot i que no exclusivament, en la recuperació de la memòria recent de la població a través del testimoni oral dels avis i àvies d’Alella.
El resultat d’aquesta feina ha vist la llum a través d’una col·lecció de quatre llibres (‘Recordant... la història propera d’Alella’), coeditats amb el suport de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia i l’Ajuntament d’Alella els anys 1997, 1999, 2001 i 2008.

El col·lectiu ha participat en l’organització dels actes de commemoració del centenari de l’afusellament del pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia, l’any 2009, mitjançant la recreació d’un itinerari, la producció d’una auca sobre el personatge, una exposició a Can Manyé que recentment s’ha pogut veure a Teià i Vilassar de Dalt, i la coedició d’un catàleg de l’exposició presentat l’any 2011.

Aquell mateix any, el grup de col·laboradors de Cerquem les Arrels va decidir de constituir-se en entitat per tal de promoure la recerca i dur a terme estudis d'història, geografia, arqueologia, arquitectura, etnografia, bibliografia i ciències naturals i socials relacionats amb el municipi d’Alella, així com amb els territoris i les persones que hi han estat vinculades. Vetllar per la defensa i el coneixement del patrimoni cultural i paisatgístic del municipi és un altre dels objectius.

L'octubre de 2012 l'entitat organitzava i coordinava la VI Trobada d'entitats de recerca local i comarcal del Maresme dins de l'àmbit temàtic de les Masies, urbanisme i poblament al Maresme. Una jornada amb una setantena d'inscrits i 14 treballs presentats entre ponència inaugural i comunicacions.

Cerquem les Arrels compta amb presència a les xarxes socials, disposa d’un blog propi: http://cerquemlesarrels.blogspot.com i realitza itineraris històrics com el dedicat a Ferrer i Guàrdia, l'itinerari per infants Descobrim Alella i l'especialitzat de la Guerra Civil espanyola.

Comparteix