Presentació del projecte "Envidia cuento ateo" de Francesc Ferrer i Guàrdia

Reedició de l'obra "Envidia cuento ateo" a través del micromecenatge:

Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog llibertari, fundador de l’Escola Moderna (1901), als vint-i-sis anys, el 1885, va pensar en una obra amb set capítols que es titularia Los pecados capitales. D’aquests set capítols, un per cada pecat, finalment només va escriure el de l’enveja: Envidia. Cuento ateo.

Després de tenir el manuscrit oblidat, Ferrer es decidia a publicar-lo el 1900. Ho feia a l’impremta Bradbury, Agnew & CO de Londres sense correccions de cap mena ja que volia mantenir l’esperit del seu primer treball. Un conte que el pedagog dedicava al metge militar i amic Fajarnés per l’esforç d’escriure l’obra Filosofía popular, i en solidaritat per la poca difusió i interès rebut per aquesta.

Des de Cerquem les Arrels, Centre de Recerca Històrica d’Alella, hem decidit reeditar aquesta obra i fer-ho a través del micromecenatge (Verkami). És per això que seran indispensables les aportacions de tots aquells interessats en el projecte que al realitzar l'aportació mínima s'asseguraran l'obtenció d'un exemplar de l'obra

Tot i tenir la vocació de facsímil aquesta reedició presenta diverses novetats com disposar per primera vegada de la versió en llengua catalana, tres il·lustracions i dos pròlegs nous: un per explicar la tasca de divulgació científica de Ricardo Fajarnés, a qui Ferrer dedicà el llibre; i un altre per explicar la relació de Ferrer i Guàrdia, en Quico de Cal Boter, amb Alella, la seva població natal.

La totalitat de les contribucions realitzades a Verkami es destinaran a l'edició d'aquesta obra.

Segons les diferents aportacions realitzades s'obtindrà un exemplar del llibre, amb la possibilitat d'anar sumant: un itinerari guiat a escollir; una de les samarretes exclusives de Cerquem les Arrels sobre Ferrer i Guàrdia; i una serigrafia d'una de les il·lustracions del llibre.

Entre el mes de desembre de 2015 i el gener de 2016 tindrem enllestida la publicació i el repartiment d'exemplars i recompenses.

Dimecres 28 d'octubre. 19'30h a Can Manyé. Presentació del projecte i obertura de les contribucions a Verkami.

Acte dins del cicle "Literatura amb els cinc sentits" i el Correllengua 2015

Comparteix