L'especial de Sant Jordi de la Revista Alella coordinat per Cerquem les Arrels ja és al carrer!

Cerquem les Arrels ha coordinat l’edició d’aquest número especial i gratuït que enguany s’ha dedicat a la Guerra Civil i la repressió franquista al nostre poble. Des d’aquest matí de Sant Jordi la revista és disponible a diferents comerços de la població, a l’Ajuntament d’Alella i a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia.

Tots els continguts han estat redactats per membres de Cerquem les Arrels i les imatges formen part del banc d’imatges de l’entitat.

Els principals articles publicats són els següents:

Soldats d’Alella a la Guerra Civil. Alellencs als fronts de guerra. A càrrec de Josep Font.
La mort al Front de Terol. El Cas de Josep Font Pujol. A càrrec de Josep Font.
En memòria de Perich, Galbany, Vidal i Pujadas. A càrrec de Jordi Albaladejo.
Lluís Marcó: de la farmàcia d’Alella a la direcció dels serveis de farmàcia militar de l’Exèrcit Popular. A càrrec de Ramon Anglada.
Llapis de colors i paper per a la mainada de la República. A càrrec de Ramon Anglada.

Aquest número especial tanca 1 any de publicació d’articles en memòria dels alellencs represaliats pel Franquisme dins de la secció de la Revista Alella “Els Anys tràgics”.

Recuperació de la memòria i homenatge dels alellencs represaliats pel feixisme que culminarà amb els actes del proper 7 de juny organitzats conjuntament amb l’Ajuntament d’Alella.

Actes que inclouran una exposició sobre la Guerra Civil creada per Cerquem les Arrels i el tancament de la càpsula del temps a la Riera Coma Clara que a partir d’aquell moment es convertirà en veritable espai de memòria de tots aquells alellencs i alellenques que patiren durant el conflicte armat. Totes les entitats d'Alella que ho desitgin podran participar en aquest reconeixement aportant un objecte que les identifiqui a la càpsula del temps.

Comparteix