Exposició 75 anys d'Homenatge a la Vellesa

Exposició i vídeo en el 75è aniversari:

Per encàrrec de la Regidoria de Serveis a les Persones Cerquem les Arrels ha portat a terme una acurada recerca històrica que ha permès crear l'exposició sobre els 75 anys d'homenatges a la vellesa a Alella.

D'aquesta manera s'han aclarit tot un seguit d'aspectes desconeguts -com que la primera edició fou l'any 1935 en plena II República- i s'han localitzat imatges inedites d'un seguit d'arxius públics i privats.

L'exposició està formada per vuit plafons i tres vitrines. Aquesta s'inicia amb els orígens de la festa i la seva vinculació a la Caixa de Pensions; la seva primera edició el 1935; la represa després de la Guerra Civil l'any 1944; el seu recorregut i escenaris; les principals característiques de la celebració; l'evolució de la festa fins a l'actualitat i dos plafons molt visuals amb un recull de fotografies: dels anys 40 als 70, i dels 70 a l'actualitat.

Els visitants podran emportar-se un díptic amb un breu resum de les diferents àrees temàtiques de l'exposició i visualitzar el vídeo dels 75 anys d'homenatges que recull un seguit de testimonis i fa un recorregut pels principals escenaris d'aquesta celebració. Un vídeo coordinat per Cerquem les Arrels obra d'Artur Adan.

Les Vitrines de l'exposició ens permetran visualitzar documentació de gran valor com l'acta original de constitució del Patronat de la Vellesa del Masnou, Alella i Teia (1935), el llibret d'homenatge a la centenària alellenca Maria Guarda Xaus (1945) i un seguit de programes de la festa.

75 Anys d'Homenatges a la Vellesa a Alella
Del 21 de maig al 3 de juny.
Sala d'entitats de les antigues Escoles Fabra
De dilluns a divendres: d'11 a 13h / de 16'30 a 19h

Comparteix