Cerquem les Arrels coorganitzadors del Correllengua 2014

Correllengua 2014:

Un any més la bona sintonia entre la CAL Alella i Cerquem les Arrels ha permès l'organització conjunta del Correllengua que compta també amb el suport de l'Ajuntament d'Alella.

Del proper dijous 23 al diumenge 26 d'octubre tot un seguit d'activitats situaran la llengua catalana com a principal protagonista.

El dijous 23 s'iniciarà l'edició d'enguany a Can Manyé amb la lectura del manifest del Correlengua 2014, l'espectacle poètico-musical "Tres voltes rebel" en homenatge a Maria Mercè Marçal i la inauguració de l'exposició "El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió".

L'aportació principal de Cerquem les Arrels arribarà el dissabte 25 a la Plaça de l'Ajuntament -a partir de les 11 del matí- amb l'exposició "La repressió franquista a Alella, 75 anys després".

8 grans pòsters que permetran fer un viatge per la repressió franquista i també la realitzada durant la II República. Concretament:

- Repressió franquista: amb les figures dels assassinats Antoni Vidal Ventura, Melcior Perich Guàrdia, Antoni Pujadas Nirell i Joan Galbany Oliveras.

- Propagandistas de los ideales de izquierdas: on es tracten les condemnes a presó de membres de fins a una trentena de famílies alellenques.

- La persecució religiosa: on s'analitza la persecució de sacerdots i comunitats religioses locals.

- La repressió no s'atura: on coneixerem la brutalitat repressiva sobre les families, especialment els fills, dels executats i condemnats pel règim franquista.

Juntament amb aquests 8 pòsters -ja presentats en l'acte d'homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme del passat 7 de juny- se n'ha creat un de nou centrat en la repressió de la llengua i cultura catalanes gràcies també a la col·laboració de la CAL Alella.

Cerquem les Arrels serà també present a la plaça amb un punt d'informació on tot aquell/a que ho desitgi podrà rebre informació dels nostres propers projectes i adquirir el llibre de recent publicació "Alella, 1714. Una visió social, política i econòmica a l'entorn de la Guerra de Successió" dels membres de l'entitat Àlex Asensio i Jordi Albaladejo.

Coincidint amb l'assassinat el 13/10/1909 del pedagog llibertari alellenc Francesc Ferrer i Guàrdia Cerquem les Arrels us convida a conèixer aquest personatge amb el llibre-catàleg "Ferrer i Guàrdia. La vida per un ideal". Podreu adquirir també la samarreta commemorativa.

Us hi esperem!

Comparteix