75 anys després: en memòria de les víctimes de la guerra i la repressió franquista

75 anys després...

Dissabte 7 de juny. 12h
Avinguda Sant Josep de Calassanç (tram de riera entre Can Gaza i Carrer Verdaguer)

75 anys després del final de la guerra... de l’assassinat dels alellencs Pujadas, Galbany, Perich i Vidal després de patir l’arbitrarietat de la justícia militar... de l’internament de més d’una trentena de veïns a presons com el monestir de Sant Miguel y de los Reyes al País Valencià... o de la impecable activitat repressora de la Falange d’Alella...

A proposta de Cerquem les Arrels i conjuntament amb l’Ajuntament d’Alella el proper dissabte 7 de juny es portarà a terme l’acte en memòria de les víctimes de la Guerra Civil i la repressió Franquista.

Acte que consistirà en la creació d’un espai de memòria a través d’una càpsula del temps. Totes les entitats locals que desitgin sumar-se a aquest homenatge podran dipositar-hi un objecte que les identifiqui. Càpsula que no es tornarà a obrir fins l’any 2039 amb l’objectiu que les noves generacions d’alellencs puguin conèixer la brutalitat de la guerra i la duresa de la repressió de postguerra.

Càpsula que compartirà protagonisme amb la inauguració d’una breu exposició que destacarà les figures dels afusellats, la duresa de la presó, la repressió sobre els familiars d’aquestes víctimes i la persecució religiosa al nostre poble a partir de juliol de 1936.
8 plafons en total que són un petit tast de l’exposició sobre la Guerra Civil i la repressió feixista que Cerquem les Arrels té previst crear i produir en solitari aquesta propera tardor.

Les entitats d’Alella que no hagin comunicat a l’Ajuntament d’Alella / Cerquem les Arrels la seva presència però desitgin participa-hi es poden presentar igualment al lloc de l’acte amb l’objecte per introduir a la càpsula del temps.

Sereu benvinguts!!!

Comparteix