Cerquem les Arrels, Centre de Recerca Històrica d'Alella

Dades de l'entitat

Nom
Cerquem les Arrels, Centre de Recerca Històrica d'Alella
Adreça
Plaça de l'Església, 1-A
Codi postal
08328
Població
Alella
Comarca
Maresme
Adreça de correu electrònic cerquemlesarrels@gmail.com
Àmbit
cultural

Informacions

El 2013 de Cerquem les Arrels

Aquest és el 2013 de Cerquem les Arrels... un any carregat d'activitats realitzades amb recursos propis ja que l'Ajuntament d'Alella NO ens ha concedit la subvenció ordinària de 2013.

El 2014 de Cerquem les Arrels

Des del següent enllaç podreu conèixer totes les nostres activitats de 2014:

2017, segona nadala de Cerquem les Arrels

Per segona vegada des de Cerquem les Arrels s'ha creat una nadala per felicitar les festes a tots els alellencs seleccionant una de les nombroses fotografies de temàtica hivernal del nostre banc d'imatges.

La d'aquest any és una imatge de la plaça del poble nevada, envaïda de cotxes i amb l'arbre de Nadal ocupant la posició central d'aquest espai.

Molt bones Festes!

Ja som a Instagram!

Des d'avui un nou espai on compartir tota mena d'imatges i vídeos històrics d'Alella. Us animem a seguir-nos per gaudir-les i per estar al dia de totes les nostres activitats i publicacions!

https://www.instagram.com/cerquemlesarrels

Èxit de participació a l'itinerari i exemplars esgotats!

Moltíssimes gràcies a tot/es els que ens vau acompanyar!

Ahir vam gaudir moltíssim! primer fent l’itinerari sobre la Guerra Civil a Alella i després amb la presentació de l’obra “Alella, 1936-1939. Del somni a la foscor".

I en especial un fort agraïment al Josep Sala de la Fundació Germans Aymar i Puig, a Pedro Nadal de les Quatre Torres, i al regidor de Cultura i Festes Populars, Fede Salas, pel seu suport.

2016, primera nadala de Cerquem les Arrels

Per primer cop des de Cerquem les Arrels s'ha creat una nadala per felicitar les festes seleccionant una de les nombroses fotografies de temàtica hivernal del nostre banc d'imatges.

La d'aquest 2016 és una visió d'Alella des de la part posterior de Can Boquet i correspon a la gran nevada del Nadal de 1962.

Bones Festes!

Presentació de les conclusions de la III beca de recerca històrica

El passat 5 de novembre, coincidint amb l'estrena de la remodelació del celler de Can Magarola, el nostre company Ramon Anglada presentava les conclusions del treball premiat amb la III beca de recerca històrica d'Alella:

"Repressió a la rereguarda republicana: persecució i solidaritat amb els sacerdots alellencs (juliol 1936 - desembre 1938)"

Segueixen les presentacions de "Envidia cuento ateo"

Ahir 19 d'octubre la biblioteca de la Fundació Ferrer i Guàrdia acollia una nova presentació d'aquesta obra editada en solitari per Cerquem les Arrels gràcies a una campanya de micromecenatge. Amb una assistència de públic menor respecte d'altres ocasions la presentació es va transformar en una interessant xerrada amb aportacions molt enriquidores dels assistents.

Arriba l'exposició "Els jocs oblidats. L'Olimpíada Popular del 36"

Del 15 al 27 d'octubre Cerquem les Arrels acull l'exposició: "Els jocs oblidats. L'Olimpíada Popular del 36" produïda per la Fundació l'Alternativa.

Plogui o nevi serem a la Fira d'Entitats!

Demà dissabte serem a la trobada d'entitats d'11 a 14h per explicar-vos com aportar fotografies al banc d'imatges del centre de recerca, els nostres projectes de futur i respondre a totes les vostres preguntes.

I si voleu donar suport a la nostra tasca podreu comprar també algunes de les nostres publicacions com per exemple "Envidia cuento ateo" de Francesc Ferrer i Guàrdia ben a punt d'esgotar la 1a edició!

Tu fas Alella! Trobada de les entitats i el voluntariat
Dissabte 8 d'octubre de 2016
Plaça de l'Ajuntament, d'11 a 14h

Marxa de torxes 2016

Per 5è any consecutiu el vespre del 10 de setembre acollirà una nova edició de la Marxa de torxes per la independència que recorrerà el centre de la població.

Enguany amb un seguit de canvis pel que fa a l'horari i lloc de sortida. A partir de les 21h s'iniciarà la venda de torxes (3€) i a les 21'30h la marxa sortirà des de l'Empedrat del marxant i s'acabarà a la Plaça d'Antoni Pujadas i Nirell on es llegirà el manifest unitari.

Al costat de Cerquem les Arrels, Centre de recerca històrica d'Alella, la CAL, l'ANC i Òmnium Cultural organitzen aquest acte.

Pàgines